Rozhovor s Julom Budúckym: Externí agentura není pro interní designéry hrozbou

Tomáš Paulus
CX & UX
Přečteno za 2 minuty
Obsah článku:
Tomáš Paulus
Lead designer
‎ ‎ ‎ ‎ ‎Změny ve firmách se mnohem lépe a rychleji dělají zvenku než zevnitř. Vidíme to u většiny našich klientů. Problémem bývají léta zajeté procesy, které se těžko mění.

Lidem ve firmě často chybí i odstup a nadhled, a tak potřebují další páry očí. A to je naše práce. Pomáháme navrhovat a prosazovat změny. A dohlížíme na to, aby se ty změny i staly. Dáváme si ale hodně záležet na tom, abychom nebyli jako sloni v porcelánu. Nechceme, aby nás interní designéři vnímali jako vetřelce, ale jako partnery. Daří se nám to? To jsme zjišťovali v rozhovoru se senior designérem O2 Julom Budúckym.

Ahoj Julo, jak jsi vnímal náš příchod do O2?

No, popravdě jsem byl nejdřív trochu skeptický. V minulosti jsme spolupracovali s různými agenturami a vždycky dlouho trvalo, než se adaptovaly na naše prostředí. Ale když jste přišli vy, rychle jsem viděl, že to bude jiné. Začali jste nám pomáhat rozumět tomu, jak komplexní naše práce je. Přinášeli jste nové nápady a know-how, které nám chybělo.

Jaká byla tvoje první zkušenost s naším týmem?

Pamatuju si, že jsme spolupráci začínali hodně školeními a workshopy. Bylo to přínosné hlavně pro juniorní designéry a pro nedesignéry. Když jsme pak řešili balíčkování služeb, bylo vidět, že jsme se posunuli dopředu a lépe zvládáme řídit velké projekty. Díky vám jsme postupně začali chápat, jak nové znalosti využít v praxi.

Museli jsme totiž kvůli balíčkům propojit mnoho různých služeb a produktů. To znamenalo, že jsme museli komunikovat s technickým týmem, marketingem, zákaznickou podporou a dalšími odděleními. Bylo nutné zajistit, aby všechny části fungovaly hladce dohromady. S vámi se nám to povedlo.

Jak vnímáš spolupráci mezi interními a externími designéry?

Pro mě je důležité, aby všichni chápali, co děláme, a dokázali spolu efektivně pracovat. Nedělám proto velký rozdíl mezi interními a externími lidmi. Váš příchod hodně pomohl, protože jste přinášeli nové perspektivy a pomohli zlepšit vnímání UX v celé firmě. Díky vám nás začali brát vážněji.

Co bys řekl, že je největší přínos spolupráce s externí agenturou?

Největším přínosem je změna myšlení ve firmě. Pomohli jste nám pochopit, že je potřeba dělat věci jinak. Vaše know-how nám umožnilo lépe připravovat projekty a zavádět nové postupy.

Máš nějaký konkrétní příklad, kde se spolupráce s námi projevila nejvíc?

Jasně. Třeba projekt bundlingu. Předtím byl několikrát neúspěšný, ale když jste přišli vy, hned jsme z toho měli lepší pocit. Viděli jsme světlo na konci tunelu. Díky vám jsme začali pravidelně testovat. Prakticky neuběhne 14 dní, aniž by se aspoň jednou netestovalo.

Předtím bylo těžké získat čísla, teď je máme ještě během meetingu, na kterém danou problematiku řešíme. To je sakra velký posun. Taky jsme na projektech vytvořili tzv. svaté trojice. Kdy společně hned od začátku projektu spolupracují designér, markeťák a vývojář.

A co zlepšení spolupráce mezi interními a externími týmy? Máš nějaké nápady?

Myslím, že bychom mohli ještě víc navzájem sdílet znalosti. Pořádat více společných setkání a workshopů, kde bychom mohli sdílet zkušenosti. To by se mi líbilo.

Díky moc za tvoje odpovědi a postřehy, Julo.

Rádo se stalo. Těším se na další spolupráci.